Мирела Демирева завърши на 12-о място във финала на скок

...
Мирела Демирева завърши на 12-о място във финала на скок
Коментари Харесай

Мирела Демирева не защити среброто от Рио |

Мирела Демирева приключи на 12-о място във финала на скок височина на олимпийския шампионат по лека атлетика в Токио.

Българката Демирева приключи с 1.93 метра и не съумя да повтори изключителното си показване на предходните Игри в Рио де Жанейро, където завоюва сребърното отличие със скок от 1.97 метра.

Демирева стартира нерешително, като преодоля стартовата височина от 1.84 метра от втори опит. В следствие тя се оправи с 1.89 и с 1.93 от трети опит. На 1.96 метра тя беше покрай триумфа при последния си трети опит, само че закачи леко летвата с крайник и тя падна, което постави завършек на надпреварата за Демирева.

Българката направи персонално достижение за сезона в квалификациите с 1.95 метра в четвъртък. През сезона тя беше скачала най-много 1.91 метра.

" Съжалявам. Истината е, че пробвах. Скачах. Много желаех да се показва по-добре. Както всеки спортист, въпреки всичко живеем с мисълта за тази Олимпиада от пет години. Имаше и хубави моменти през този интервал, скърбя, че 2021 година не беше най-силната ми.

Все отново още веднъж подвигнах височини. Не го бях правила от 2019 година. Имам върху какво да работя, нямам желание да се отхвърлям. Треньорът ми е с мен. Усещам капацитета си, боготворя да скачам, макар всичките страдания. Малко съм разочарована от себе си, само че все пак не преставам напред. Знам, че мога да дам повече на обичания си спорт ", съобщи българката след присъединяване си във финала.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР