Минути след позицията на дясната партия КОД, която определи поискатата

...
Минути след позицията на дясната партия КОД, която определи поискатата
Коментари Харесай

БСП Пловдив защити Зико

Минути след позицията на дясната партия КОД, която дефинира поискатата оставка на кмета на Пловдив Здравко Димитров от водача на ГЕРБ Бойко Борисов като верен, само че просрочен ход, Градският съвет на Българска социалистическа партия пусна своя позиция.

Тя е изцяло противоположна и е в отбрана на кмета Димитров.

Ето какво се споделя в нея:

Гражданите на гр. Пловдив, следим с безпокойствие изострящата се борба сред почитателите на двата пловдивски отбора ПФК „ Локомотив “ и  ПФК „ Ботев “. Привържениците на двата футболни тима с право са гневни на кмета и неговата администрация.

Нека напомним, че строителните действия по двата стадиона започнаха по времето на предходния кмет от ГЕРБ – Иван Тотев. През 2020 година държавното управление на ГЕРБ даде на гр. Пловдив 37 млн. лева за двата стадиона. Международната процедура в построяването на такива игрища демонстрира, че цената на една седалка е от 2000 до 2500 евро. Разбира се, това е цялата стойност на стадиона, разграничена на броя на местата. За построяването на стадион „ Христо Ботев “ с 18 777 броя места са нужни най-малко 60 млн. лева, а за „ Локомотив “ – 30 млн. лева Това значи, че държавното управление и кметът на ГЕРБ Здравко Димитров са били наясно още през 2020 година, че ще са нужни още финансови запаси за довеждане докрай на стадионите и за придобиване на съответната категория на УЕФА.

Хаосът в интервала 2020–2023 година демонстрира неналичието на най-необходимите познания и умения да се ръководи капиталов развой. Общината и строителят се упрекват взаимно във всички грехове, а неналичието на информация и фрапиращите ремонтни действия на стадион „ Христо Ботев “ с право провокират почитателите да блокират улици и площади. Сега е пристигнал моментът общината да концентрира всички запаси в завършването на стадионите. Прехвърлянето на тежестта и виновността на идната администрация е бягство от отговорност. Най-важното е да не се вършат взаимни отстъпки с качеството и осъществяването на всички нужни системи за категория IV на УЕФА. И двата стадиона са нужни на гр. Пловдив, без да се прави разлика сред клубовете.

Прехвърлянето на виновността единствено към кмета Здравко Димитров, който постоянно е бил част от ГЕРБ и като подобен е бил и депутат, както и регионален шеф, е двуличие и на ниска цена PR от страна на Бойко Борисов и Иван Тотев, който ръководи общинските съветници от ГЕРБ в гр. Пловдив, които бурно ръкопляскаха на своя водач по отношение на оставката на техния кмет.

Вчерашната PR акция е опит ГЕРБ да се покаже с чисто лице, а в това време виновността да поеме човек, за който да кажат, че не е част от тях. А това е откровена неистина. Това са следващите медийни изяви в гр. Пловдив на Бойко Борисов, които целят прикриване на същинските обстоятелства, както беше с пробива под „ Водната плата “, с фиаското с „ Международен Панаир “ АД, а в този момент и с двата стадиона.

ГЕРБ, включително и кметът Здравко Димитров, и на национално, и на локално равнище би трябвало да си понесат отговорността за това, че към този момент 10 години не могат да завършат стадионите. Това е част от следващите провали в локалната политика на ГЕРБ. Примерите в тази тенденция са доста: зоологическата градина, басейн „ Младост “, редица инфраструктурни обекти и арогантният опит за застрояване на 81 дка. край Гребната база, като някои от тях даже са завещание от отрицателното ръководство на Иван Тотев!

Предвид гореизложеното, Изпълнителното Бюро на Градския Съвет на БСП-Пловдив декларира своята безапелационна позиция, че разпадът в ръководството на ГЕРБ в гр. Пловдив е разследване от систематичната им политическа отпадналост да се оправят с проблемите на жителите. Решението е в промяната на този циничен модел!
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР