Минути след като ФАКТИ информира за експулсирането на подполковник Митко

...
Минути след като ФАКТИ информира за експулсирането на подполковник Митко
Коментари Харесай

ТАСС потвърди информацията на ФАКТИ за прогонения български дипломат

Минути откакто ФАКТИ осведоми за експулсирането на подполковник Митко Борисов от посолството ни в Москва, информацията бе доказана и от ТАСС.

Помощник боен аташе в българското посолство в Москва е отзован в отговор на експулсирането на съветски посланик от София. Нота за решението бе връчена на българския дипломат Атанас Кръстин, който бе свикан в съветското външно министерство в понеделник.

" На 28 декември българският дипломат Кръстин беше поканен в съветското външно министерство, където му бе връчена нота от министерството, обявяваща подполковник Митко Борисов, асистент на военния аташе в българското посолство в Москва, за личност нон грата. На посочения офицер бе подредено да напусне територията на Руската федерация в границите на 72 часа ", се споделя в известието на съветската дипломатическа работа.

Българският посланик " ще извърши заповедта и ще напусне страната в избраното време, почнало в 14:00 часа московско време ", удостоверява министерството на външните работи на България.

Руската страна уточни, че тази стъпка е подхваната в отговор на решението на България да отзове воененния, въздушен и морски аташе в съветското посолство в София полк. Василий Селезньов на 19 декември.

Той стана шестият съветски посланик, изпъден от България през последните две години, напомня ТАСС. Твърдеше се, че той се е занимавал с разследваща активност в България от 2017 година, като е събирал информация, в това число за присъединяване на американски боен личен състав в учения в страната. Дадени му бяха 72 часа да напусне страната. Посолството на Руската федерация акцентира, че не са показани доказателства, които да удостоверяват, че руснакът е взел участие в действия, несъвместими с дипломатическия статут. Руската страна разгласи правото си на ответни ограничения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР