Минск/Берлин. Изказвайки се на събитие, посветено на 80-годишнината от нападението

...
Минск/Берлин. Изказвайки се на събитие, посветено на 80-годишнината от нападението
Коментари Харесай

Bild: Лукашенко „разиграва пропагандната карта“, обяви Хайко Маас за „наследник на нацистите“

Минск/Берлин. Изказвайки се на събитие, отдадено на 80-годишнината от нападението на Нацистка Германия против Съюз на съветските социалистически републики, президентът на Беларус Александър Лукашенко назова немския външен министър Хайко Маас „ правоприемник на нацистите “, отбелязва вестник Bild.

Лукашенко направи редица остри изказвания за Германия и нейния външен министър Хайко Маас на фона на нови наказания от западните страни. „ Това, което не чакахме, е, че Германия също ще взе участие в този групов скрит план “, сподели беларуският президент, говорейки в Брест, на гала, отдадена на 80-ата годишнина от стартирането на интервенция „ Барбароса “.

Според Лукашенко Западът е избрал „ алегорично “ време за въвеждане на нови наказания: „ Минаха 80 години - и какво в този момент? Какво е? Нова „ гореща “ война? Не това чакахме от тези, чиито предшественици унищожиха всеки трети беларусин “.

Според Bild Лукашенко „ разиграва пропагандната карта “, като съпоставя глобите с закононарушенията на нацистите отпреди 80 години, а също по този начин правейки паралел сред настоящата немска външна политика и тази на националсоциалистите.

Освен това Лукашенко се изрече за Маас по не изключително вежлив метод. „ Кой си ти? Вчера разкаял се немец или нацистки правоприемник? “, цитира изданието думите на беларуския водач.

Изявлението на Лукашенко беше подложено на критика от Франак Вячорка, консултант на водача на беларуската съпротива Светлана Тихановска, написа Bild. Според Вячорка Лукашенко „ живее в руското минало ”. Той също по този начин означи, че беларуският президент се пробва да забие чеп сред Европа и популацията на Беларус по негови думи.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР