Минситерството на отбраната направи разсяненения във връзка с коментираните планове

...
Минситерството на отбраната направи разсяненения във връзка с коментираните планове
Коментари Харесай

Министерството на отбраната обясни ще праща ли НАТО войски у нас

Минситерството на защитата направи разсяненения по отношение на коментираните проекти за разполагане на сили на НАТО на наша териртория поради упования спор сред Русия и Украйна:

Във връзка с информациите в средствата за всеобщо осведомление, по отношение на декларирани от съюзни страни планове за даване на сили за увеличаване на възпиращия и защитителен капацитет на НАТО в Източна Европа, Министерството на защитата прави следните разяснения:

- Към момента в Алианса се извършват одобрените през 2014 година Мерки за повишение на сигурността и Мерки за адаптиране, както и признатите през 2016 година ограничения по така наречен " засилено предно наличие " в Естония, Латвия, Литва и Полша и по " приспособено предно наличие " в региона на Черно море.

- Възпиращият резултат от тях за нашия район се базира главно на основаване на условия за по-видимо наличие на НАТО и повишение на потенциала и оперативната съгласуемост на съдружниците.

-Това се реализира посредством осъществяване на учения с присъединяване на съюзнически сили, главно във военновъздушния и военноморски домейн, в това число усилена задача по защита на въздушното пространство и усъвършенстван график на интервенциите на Постоянните военноморски сили на НАТО.

Вариантите за отговор на НАТО на възходящото напрежение по границата на Украйна с Русия през последните месеци се разискват към момента на военно-техническо равнище, акцентират от Министерството на защитата.

Решение за техния размер и обсег, в това число и за разполагането на сухопътни бойни групи в югоизточна Европа, следва да бъде взето на политическо равнище в НАТО по време на идната среща на министрите на защитата през м. февруари, като се регистрират националните позиции на всички държави-членки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР