Министрите Владислав Горанов и Младен Маринов ще докладват пред парламента

...
Министрите Владислав Горанов и Младен Маринов ще докладват пред парламента
Коментари Харесай

Горанов и Маринов ще докладват пред парламента за пробива в НАП

Министрите Владислав Горанов и Младен Маринов ще рапортуват пред Народното събрание през днешния ден информация към пробива в системата на Национална агенция за приходите. Двамата ще бъдат по поканени от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева по гледище на Българска социалистическа партия.
Караянчева заяви, че министър председателят Бойко Борисов има авансово стихотворец ангажимент и няма да пристигна.
Депутатите заседават изключително през днешния ден, с цел да гласоподават измененията в Изборния кодекс, свързани с премахването на машинното гласоподаване. В петък Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи не се записаха в зала и Народното събрание по този начин и не събра кворум за съвещание.
Днес, по време на дебатите, Иван Иванов от Българска социалистическа партия изиска министър председателят Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и шефът на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов да разяснят пред народните представители какво се е случило с базата данни на Национална агенция за приходите.
След разпадането на Търговския указател, откакто се наляха два милиарда лв. в електронното ръководство, откакто приехте неработещ Закон за киберсигурност, през днешния ден сме очевидци на най-сериозната и най-мощната хакерска офанзива по отношение на българската страна, сподели Иванов. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева съобщи, че ще осведоми министър-председателя и министрите на финансите и на вътрешните работи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР