Министрите в проектокабинета бяха избрани по експертиза, а ако проектокабинетът

...
Министрите в проектокабинета бяха избрани по експертиза, а ако проектокабинетът
Коментари Харесай

Явно съм доста глупав. Те дават различни сигнали. Не мога да се ориентирам |

Министрите в проектокабинета бяха определени по експертиза, а в случай че проектокабинетът на " ИТН " не мине, отговорността ще бъде на тези, които не са го подкрепили,  съобщи ръководителят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов пред bTV.

" Мантрата напълно до неотдавна беше, че би трябвало да се приказва за политики и за дейности, тъй като това е значимо. И в действителност е по този начин. В страната би трябвало да вършат неща, с цел да се измъкне от този гербаджийски модел, в който беше. Ако не се поддържа държавно управление, което излиза с тези цели, в случай че са синхронизирани и утвърдени, това означа, че саботират този развой ", коментира той. 

Относно номинирането на министри ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ изясни, че огромна част от тях са в експертните групи на партията, като от три години работят по управническата стратегия. По думите му те са наясно с проблемите и по какъв начин би трябвало да бъдат позволени и зад тила им стои екип.

" В ръководството на ГЕРБ имаше това – там гледахме политически министри, които нищо не разбираха от това, което министерстваха ", добави той. 

По думите му Слави Трифонов не се бърка в работата на отделите и комисиите в партията. " Не споделя кой специалист става повече от другия – това става в процеса на работа. При нас има вътрешно пречистване от три години насам. Слави Трифонов е водач на тази партия и от време на време има политически решения, които се разискват от кръга, който дава отговор за това ", изясни още Йорданов, като добави, че България не е министърпредседателска република, по-голямата тежест е в Народното събрание.

Зам.-председателят на партията разяснява и номинацията на Петър Илиев за министър на вътрешните работи: " За министър на вътрешните работи, в това число в диалози с хора от системата, разбрахме и преценихме, че е по-добре да е човек, който е отвън системата и с юридическо обучение. Иначе в самото Министерство на вътрешните работи има задоволително експерти по обособените браншове и екипа, само че би трябвало външен юридически взор към това министерство, което е от най-важните ", посочи той. Петър Илиев беше обсъждан като претендент за министър председател на един доста ранен стадий, добави Йорданов.

Кои хора ще са вицепремиери, ще стане ясно, когато внесем проектокабинета при президента Радев, уточни още Тошко Йорданов.

Според него настояването за сключване на съглашение против поддръжка на кабинета, в случай че експертните групи на всички политически сили са на едно и също мнение, звучи като " нямам какво да кажа ". При гласуването в зала ще стане ясно дали са изгорени всички мостове сред Има Такъв Народ и " Демократична България ", аз не мога да се ориентирам в посланията, които изпращат, разяснява още Тошко Йорданов.

" Ние имаме съвпадане във връзка с дълбока правосъдна промяна, нещо, което е извънредно значимо за страната. Абсолютно съвпадане за закриване на Спецсъда и Спецпрокуратурата, за изваждането на Бюрото за очевидци от Гешев и връщането му в правосъдната власт. Абсолютно съвпадане за финансова и обществена политика. И след всичките тези съвпадения някои реплики са ми неразбираеми ", отбеляза той.

Радвам се, че понякога се появяват анализатори и врачки, които знаят какво вършим и за какво го вършим, добави Йорданов.

" Има политически линии, които не се минават. От една безобидна среща с Движение за права и свободи, на която имахме разнообразни отзиви, които декларирахме, всички взеха да виждат Движение за права и свободи при нас. Включително на Христо Иванов взе да му се привижда Движение за права и свободи на всички места, което е забавно от психическа позиция ", съобщи още зам.-председателят на Има Такъв Народ. 

По думите му от партията нямат предпочитание да проявят съвещания и да обменят експертни групи с Движение за права и свободи. " Разминаваме се по доста неща, а и те в последна сметка са част от модела, който управляваше последните 11 години. Управляваха ГЕРБ със съучастието на Движение за права и свободи и в страната и по места. Не виждаме никакъв смисъл с толкоз друг политически индивид да водим каквито и да било на практика диалози ", категоричен е Йорданов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР