Министрите от служебния кабинет на Стефан Янев определиха нови членове

...
Министрите от служебния кабинет на Стефан Янев определиха нови членове
Коментари Харесай

Смениха членовете на кабинета Борисов-3“ в Надзорния съвет на НОИ и на Тристранката

Министрите от служебния кабинет на Стефан Янев дефинираха нови членове на Надзорния съвет на Националния застрахователен институт (НОИ). По закон надзорът се състои от по един представител на всяка от национално представителните организации на работодателите и синдикатите и еднакъв на тях брой членове, избрани от държавното управление, един от които наложително е заместител изпълнителен шеф на Националната организация за приходите.

Смяната е по отношение на Указ № 129 на президента, с който той назначава служебно държавно управление от 12 май 2021 година с което представителите на предходното държавно управление би трябвало да изоставен Надзорния съвет на Националния застрахователен институт и да бъдат избрани нови членове.

От състава на Надзорния съвет са освободени: Деница Сачева, Стамен Янев и Мария Беломорова .

За нови членове на Надзорния съвет на Националния застрахователен институт държавното управление дефинира: Гълъб Донев - заместител министър-председател по икономическите и обществените политики и министър на труда и обществената политика; Ирена Младенова - заместник-министър на стопанската система и доктор Димитър Петров - заместник-министър на опазването на здравето.

Също на днешното държавно съвещание бяха избрани представителите на Министерския съвет в Националния съвет за тристранно съдействие (Тристранката). Причините за рокадите там са същите.

Правителството дефинира представителите на Министерския съвет в Националния съвет за тристранно съдействие. По закон съветът се състои от по двама представители на Министерския съвет, на представителните организации на служащите и чиновниците и на работодателите. Националният съвет за тристранно съдействие се управлява от заместител министър-председател.

За нови представители на държавното управление в Националния съвет за тристранно съдействие са избрани Гълъб Донев - заместител министър-председател по икономическите и обществените политики и министър на труда и обществената политика, който ще управлява съвета и Асен Василев - министър на финансите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР