Министрите от кабинета Борисов-3 приеха отчет за изпълнението на Националната

...
Министрите от кабинета Борисов-3 приеха отчет за изпълнението на Националната
Коментари Харесай

В НСИ плануват 271 изследвания за 2019 г.

Министрите от кабинета " Борисов-3 " одобриха доклад за осъществяването на Националната статистическа стратегия и за активността на Националния статистически институт (НСИ) през 2018 година. На съвещанието бе призната и стратегия за 2019 година, оповестиха от Министерски съвет.

В проектите на Национален статистически институт за 2019 година е се планува да има 271 проучвания . Сред тях са нови статистически данни за сметки за дотациите и прехвърлянията за околната среда и наблюдаване на структурата на заплатите.

Национален статистически институт ще продължи присъединяване си в разнообразни планове на Европейска комисия като наблюдаване на работната мощ , поддръжка за възстановяване на статистиката за престъпността, национални сметки и платежен баланс, Програма за европейски съпоставения 2019 година, определяне на нови показатели на произвеждане в услугите и търговията , възстановяване на краткосрочната бизнес статистика.

През миналата година Национален статистически институт стартира подготовката за преброяването на популацията и жилищния фонд в страната през 2021 година, в това число посредством създаване на план на народен закон.

През 2018 година от Национален статистически институт бяха направени 267 статистически проучвания . За пръв път бяха оповестени данни за " Районни отоплителни и охладителни системи ", компютърната осигуреност, даването на достъп до Интернет и съществуването на зали за представления в читалищата.

Наред с това Национален статистически институт сложи като приоритет повишението на осведомителната сигурност и внедряването на Система за ръководство на сигурността според ISO/IEC 27001.

През 2018 година Национален статистически институт организира образования , предопределени за млади статистици, от страни от Европейската политика за добросъседство и Балканския район, допълниха от Министерски съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР