Министрите, назначили Ваня Караганева за изпълнителен директор в ДКК, трябва

...
Министрите, назначили Ваня Караганева за изпълнителен директор в ДКК, трябва
Коментари Харесай

Бивш министър със страшни разкрития: Къртицата на Кирил Петков в ДКК е продала... 4000 работници на частна фирма

Министрите, назначили Ваня Караганева за изпълнителен шеф в ДКК, би трябвало да понесат отговорност. Това сподели някогашният министър на стопанската система Лъчезар Борисов. Както ПИК към този момент разкри, Караганева е индивидът на Кирил Петков в борда. Тя е близка и с неговата жена.

Според Борисов има и финансови злоупотреби, а финансовите контрольори са отказали да подпишат документите и договорите.

„ Тази дама е сключила е контракт за ексклузивитет с частна компания действително за 10 година напред, т.е. е сложена една частна компания на изхода на едно дружество. Поставят се юристи на входа на едно дружество, на входа на ДКК с такива контракти и се оказва, че е продадено бъдещето на военнопромишления комплекс на България, продадено е бъдещето на 4000 служащи, прикрито е зад мъгла без знанието на борда на шефовете. Как по този начин прехвърляш 4000 държавни служащи на частна компания!? Изпълнителният шеф няма право да го прави, изцяло еднолично е направено това, без знанието на борда на шефовете “, изясни той.

По думите му Караганева е назначена нелегално в несъгласие със закона за обществените предприятия. Борисов разясни, че и в борда на ДКК всички са били назначени с конкурс.

„ Тези хора са назначени посредством състезания, една част – самостоятелните са минали посредством състезания на организацията за обществените предприятия, друга част от самостоятелна комисия на времето в МИ, към която нито ГЕРБ, нито министърът са имали отношение. Доколкото знам това са експерти с научни степени с опит в интернационалните компании “, разясни Лъчезар Борисов.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР