Министрите на външните работи на страните от Европейския съюз се

...
Министрите на външните работи на страните от Европейския съюз се
Коментари Харесай

ЕС включи в черен списък 20 високопоставени служители на Беларус

Министрите на външните работи на страните от Европейския съюз се споразумяха да бъдат наложени наказания на до 20 високопоставени представители на беларуските управляващи, виновни за изборни измами и репресии против стачкуващи, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Асошиейтед прес.

Президентът Александър Лукашенко евентуално също може да бъде включен в "черния лист " в някой миг.
"Имаме общо съглашение за това по какъв начин да бъде структуриран описът и кой да бъде, в по-голяма или по-малка степен, включен в " него, сподели чешкият външен министър Томаш Петържичек на срещата с сътрудниците си от Европейски Съюз в Берлин. Той добави, че Лукашенко ще попадне в листата, само че по думите му "въпросът е дали на първия стадий или на по-късен стадий, в случай че няма прогрес ".

Литовският външен министър Линас Линкевичиус съобщи, че Лукашенко би трябвало да бъде включен в листата в този момент, само че призна, че "по тактически аргументи " той може да не бъде глобен незабавно.

Техническите детайлности по законодателното оформяне на листата няма да конкретизирани най-малко още една седмица, отбелязва АП.

Агенцията напомня, че през първите четири дни на митингите в Беларус против хипотетичното подправяне на резултатите от президентските избори на 9 август силите за сигурност са задържали близо 7000 индивида, а стотици стачкуващи са били ранени от гумени патрони, шокови гранати или удари с палка. Загинаха са минимум трима стачкуващи. Само през вчерашния ден на митингите в Беларус бяха арестувани към 180 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР