Министрите на външните работи на страните от Европейския съюз са

...
Министрите на външните работи на страните от Европейския съюз са
Коментари Харесай

Външните министри от ЕС са договорили санкции срещу 4-ма висши руснаци заради Навални

Министрите на външните работи на страните от Европейския съюз са се споразумели през днешния ден за налагане на наказания против четирима високопоставени представители на съветските управляващи поради хвърлянето в пандиза на опозиционера Алексей Навални, съобщи Ройтерс, като се базира на двама дипломати.

На срещата в Брюксел не са били разисквани съответни имена. Външните министри са дали зелена светлина за приготовление на листата.

Според цитираните дипломати обаче, Европейски Съюз ще наложи наказания на четирима високопоставени представители на съветските управляващи. Това са ръководителят на Следствения комитет на Руската федерация, генералният прокурор и шефовете на Националната армия и на Федералната работа за изтърпяване на наказванията .

По-рано през днешния ден висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел изрази очакване външните министри на страните членки да бъдат единни и решителни при разискването на реакцията на последните съветски дейности.

" Ясно е, че Русия е поела в посоката на борба с Европа, казусът с Алексей Навални е ослепителен образец за нарушение на съветските задължения. Руската страна отхвърля да вземе поради решението на Европейския съд по правата на индивида за Навални ", сподели Борел.

При идването си за присъединяване в днешното съвещание на Съвета на Европейски Съюз по външни работи той не посочи дали ще се възползва от правото си самичък да предложи наказания против съветски представители.

Преди началото на срещата обаче няколко външни министри, измежду които Хайко Маас - първият посланик на Германия, показаха поддръжка за налагането на наказания против Русия.

В края на тази седмица връзките с Русия ще бъдат разисквани и от Европейския съвет.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР