Министрите на външните работи на Македония и на Гърция Никола

...
Министрите на външните работи на Македония и на Гърция Никола
Коментари Харесай

Македония и Гърция подписаха договора за името на Македония

Министрите на външните работи на Македония и на Гърция Никола Димитров и Никос Кодзиас подписаха контракта сред двете страни, с който се поставя завършек на 25-годишния спор за името, съобщи организация МИА.

Договорът планува ерга омнес име /за всеобща употреба/ - Република Северна Македония.

Церемонията протича при засилени ограничения за сигурност и в наличието на високопоставени представители на интернационалната общественост.

Договорът е със заглавие Окончателна конвенция за решение на разликите, разказани в резолюции 817 и 845 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за преустановяване на силата на Временната конвенция от 1995 година и за определяне на стратегическо партньорство сред страните.

Снощи след тридневни полемики в гръцкия парламент вотът на съмнение против държавното управление на премиера Алексис Ципрас, импортиран от опозиционната „ Нова Демокрация ", бе отритнат със 153 гласа.

Хиляди гърци стачкуваха против съглашението пред Народното събрание, призовавайки Ципрас да подаде оставка. Полицията употребява звукови гранати и сълзотворен газ, с цел да попречи на стачкуващите да влязат в постройката.

Протести през днешния ден провежда и опозицията в Македония.

Източник: Преспа

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР