Министрите на външните работи на държавите-членки на Евросъюза взеха политическо

...
Министрите на външните работи на държавите-членки на Евросъюза взеха политическо
Коментари Харесай

Европейският съюз ще въведе нови санкции срещу Беларус

Министрите на външните работи на държавите-членки на Евросъюза взеха политическо решение за въвеждане на нови наказания против. Те ще бъдат приложени по отношение на публични лица, виновни за проявата на принуждение и нарушение на човешките права, заяви Агенция ТАСС, представена от БГНЕС.
Според информацията е реализиран консенсус и е реализирано политическо решение за въвеждането на наказания. Външните министри са упълномощили на съответните служби да сформират нужния „ черен лист ” от лица, против които ще бъдат въведени новите наказания. В момента няма изясненост дали президентът Александър Лукашенко е включен в него.
 В Минск почнаха да пускат на независимост арестувани поради митингите против Лукашенко В Минск почнаха да пускат на независимост арестувани поради митингите против Лукашенко
Започна освобождението на арестуваните по време на митингите в Минск от центъра за краткотрайно задържане, оповестява сътрудник на РИА Но...
Днес министрите на външните работи на Европейски Съюз организират изключителна видеоконференция във връзка със обстановката в Беларус, където след президентските избори на 9 август не престават всеобщите митинги. По време на съвещанието са разисквани разновидности за вероятни дейности от страна на Европейски Съюз, в това число въвеждането на наказания против Беларус и допустимо активиране на поддръжка за опозицията. Възможно е въпросът за глобите да влезе в дневния ред на идната постоянна среща на външните министри на Европейски Съюз на 27-28 август в Берлин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР