Министрите на младежта и спорта на България и Сърбия Красен

...
Министрите на младежта и спорта на България и Сърбия Красен
Коментари Харесай

Министър Кралев и сръбският му колега подписаха Меморандум за разбирателство

Министрите на младежта и спорта на България и Сърбия Красен Кралев и Ваня Удовичич подписаха Меморандум за съгласие сред двете страни за съдействие в региона на младежта и спорта. Официалната гала се състоя в Музея на спорта на националния стадион “Васил Левски ”, където сръбският министър беше осведомен с най-големите триумфи в историята на българския спорт.

``
реклама

По силата на съглашението двете страни ще предизвикват обмена на опит в институционалното съдействие, региона на науката и технологиите, приложени към спорта, спортната медицина, битката против отрицателните феномени в спорта и организирането на спортни мероприятия. Освен това България и Сърбия ще си сътрудничат при образованието на спортни експерти, стратегии за поддръжка и поощряване на спорта за хора с увреждания, региона на спортния туризъм и обмена на опит в младежките политики, планове и стратегии.

След подписването на Меморандума двамата министри разясниха положителните връзки в региона на младежта и спорта досега. “Днес е доста значим ден за нас. Понякога, улисани в всекидневието и многото задължения, забравяме най-близките си хора. Аз считам, че сръбският народ е един от най-близките другари на България и поправихме този пропуск, че не бяхме подписали съглашение. Така или другояче така и така съглашение, ние си сътрудничим чудесно. Ще продължим дружно да се борим за чист спорт. Много е значимо да се усили интензивността на контактите сред младежките организации в двете страни. Имаме да свършим доста работа с общите си балкански планове за семейства на огромни надпревари. Тези семейства, за които работим дружно с Република Сърбия ще бъдат един мощен подтик на стопанската система в района ”, съобщи министър Красен Кралев.

От своя страна министърът на младежта и спорта на Сърбия Ваня Удовичич поздрави българския си сътрудник за избирането му в Управителния съвет на Световната антидопингова организация. “За мен е извънредно наслаждение, че през днешния ден съм при моя другар и министър на младежта и спорта в България. Когато двама другари се срещнат, можем да чакаме огромен прогрес и доста положителни резултати. Като двама някогашни спортисти с господин Кралев знаем, че този документ ни задължава да имаме съответни резултати. Нашите две страни би трябвало да покажат, че няма граници сред нас ”, сподели Удовичич. Той изрази убеденост, че двете страни ще бъдат отлични сътрудници през идващите години както като взаимни домакини на спортни събития, по този начин и при провеждането на подготвителни лагери на национални състезатели. Той даде за образец сръбския тим по битка, който се приготвя в България преди огромни надпревари. България и Сърбия ще бъдат взаимни домакини на Европейското състезание по волейбол за дами през 2021 година Освен тях шампионата ще одобряват Румъния и Гърция.

След подписването на Меморандума Кралев и Удовичич организираха работна среща, отдадена на продължаването на договарянията сред Сърбия, България, Румъния и Гърция за общо домакинство на Мондиал 2030 или Евро 2028. В телефонен диалог новият министър на спорта на Румъния удостовери пред Кралев и Удовичич уговорката на Румъния за обща Балканска кандидатура. Министър Йонут - Мариан Строе съобщи, че в идващите две седмици Сърбия, България и Гърция ще получат покана за работна среща в Румъния, оповестиха от пресцентъра на ММС.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
реклама
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР