Министрите на икономиката на Франция и Германия - Брюно льо

...
Министрите на икономиката на Франция и Германия - Брюно льо
Коментари Харесай

Министрите на икономиката на Франция и Германия са на ключови преговори в САЩ

Министрите на стопанската система на Франция и Германия - Брюно льо Мер и Роберт Хабек, са във Вашингтон за основни диалози в опит да смекчат отрицателните последствия за европейската стопанска система от американския закон за понижаване на инфлацията.

След визитата във Вашингтон европейските водачи ще проведат среща на върха, ориентирана към правене на отговор на протекционистките ограничения на Съединени американски щати.

В невиждана взаимна самодейност Льо Мер и Хабек ще обсъдят въздействието на американските зелени дотации и данъчните облекчения, записани в Закона за понижаване на инфлацията. Той насочва 370 милиарда $ в дотации за енергийния преход на Америка, в това число понижаване на налозите за създадени в Съединени американски щати електрически коли и акумулатори.

Европейските водачи са обезпокоени, че американските дотации могат да подмамят европейски компании да реалокират бизнеса си оттатък Атлантика. Брюксел упорства Вашингтон да направи изключения за европейските компании, само че взаимната работна група не даде резултат. Американският президент Джо Байдън акцентира през декември в диалозите с френския президент Еманюел Макрон, че антиинфлационният закон няма за цел да навреди на европейската стопанска система.

Сега във Вашингтон са планувани срещи на икономическите министри Льо Мер и Хабек с министъра на търговията Джина Раймондо и министъра на финансите Джанет Йелън. Тя беседва през вчерашния ден с вицепрезидента на Европейската комисия Маргрете Вестагер и акцентира нуждата от стимулиране на софтуерното развиване, с цел да се форсира преходът към зелена сила. 
По обявата работи: Георги Николов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР