Министрите на енергетиката от групата на 20-те най-големи икономики споделиха

...
Министрите на енергетиката от групата на 20-те най-големи икономики споделиха
Коментари Харесай

Министрите на енергетиката от Г-20 си сътрудничат за опазване на стабилността на пазара

Министрите на енергетиката от групата на 20-те най-големи стопански системи споделиха опасения по отношение на офанзивите против танкери в Персийския залив и ще си сътрудничат за опазване на стабилността на петролния пазар , съобщи японският министър на индустрията Хирошиге Секо, представен от " Ройтерс ".

Два танкера, един от японски корабни компании, бяха нападнати на 13 юни. Съединените щати упрекнаха Иран в офанзивите , като показаха угриженост за борба и повишение на цените на петрола.

" Най-важното е, че сме споделили схващане сред министрите на енергетиката, че би трябвало да работим дружно, с цел да се оправим с последните произшествия от позиция на енергийната сигурност " , съобщи Секо пред публицисти на среща на министрите на енергетиката и околната среда на Г-20 в Каруизава.

Саудитският министър на енергетиката Халид ал-Фалих акцентира, че последните събития, в това число нападението на четири танкера от Обединените арабски емирства на 12 май, са " доста съществени ".
 Съединени американски щати: Твърде евентуално Иран да стои зад новите офанзиви на танкери в Оманския залив
Съединени американски щати: Твърде евентуално Иран да стои зад новите офанзиви на танкери в Оманския залив

Всеки ответен удар на Съединени американски щати ще зависи от доказателствата и настройките в района

Неотдавнашните офанзиви бяха по-вредни от физическите вреди на корабите, защото те засегнаха световното доверие в сигурността на енергийните доставки, добави той. " Кралството е решено да обезпечи непоклатимост на международните петролни пазари ", посочи Халид ал-Фалих.

Дан Бруйле, заместник-министър на енергетиката на Съединени американски щати, също осъди офанзивите. " Ние стоим твърдо с японците и с всички останали ", разясни той.

Среща на върха на Г-20 ще се организира в Осака на 28-29 юни.
 Два петролни танкера атакувани в Оманския залив Обновена
Два петролни танкера атакувани в Оманския залив

Инцидентът става на фона на напрежението сред Вашингтон и Техеран
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР