Министрите на енергетиката на страните от Европейския съюз се събраха

...
Министрите на енергетиката на страните от Европейския съюз се събраха
Коментари Харесай

Росен Христов: Ако се налага таван на цената на газа в Европа, да бъде не само за руския

Министрите на енергетиката на страните от Европейския съюз се събраха през днешния ден на изключително съвещание в Брюксел, с цел да обсъдят ограничения против високите цени на газа и електрическата енергия. Министърът на енергетиката Росен Христов приказва пред публицисти след съвещанието.

Нашата позиция е, че в случай че се постанова таван на цената, би трябвало да е за всичкия газ, а освен за съветския, сподели Христов.

По мотив приключването на газ от Северен поток 1 и 2 - чака се разбор от способените служби. В България одобряваме този случай доста съществено. Вероятно ще обсъдим ограничения за повишение на сигурността на обектите на наша територия, сподели Христов.

Всичко, което стабилизира цените на газа, ние го поддържаме, добави енергийният министър. Допълни, че не чака прекъсване на Турски поток. Цяла Европа има интерес снабдяването да продължи, с цел да няма дефицит на газ.

Сред тематиките им на диалог бяха предложенията на Европейската комисия за ограничаване на потреблението на ток, както и пренасочване на свръхпечалбите на енергийните сдружения към най-уязвимите семейства и бизнеса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР