Министрите може да се споразумеят за необходимостта от PCR тест

...
Министрите може да се споразумеят за необходимостта от PCR тест
Коментари Харесай

ЕС готви разхлабване на ограниченията за пътуване от Южна Африка

Министрите може да се спогодят за нуждата от PCR тест за имунизирани жители на трети страни, идващи от този район, което може да разреши някои забрани за пътешестване да бъдат облекчени или анулирани след седмица, заяви за организация Блумбърг посланик от Европейски Съюз, осведомен с дневния ред на срещата във вторник в Брюксел.

През предишния месец европейските страни стопираха множеството въздушни пътувания от Южна Африка и шест други страни в района, с цел да спрат разпространяването на новия вид на Covid-19, до момента в който учените се пробват да оценят сериозността на Омикрон. Редица държавни управления по света стегнаха разпоредбите за влизане и някои от тях още веднъж вкараха карантинни ограничения, като вследствие на това самолетните компании анулираха хиляди полети.

Европейският съюз координира насоките за пътешестване в границите на и в блока, само че страните членки са виновни за създаването и използването на характерни ограничавания за пътешестване.

Срещата във вторник също по този начин ще разиска по какъв начин сегашните Covid ваксини евентуално ще отговорят на разновидността Омикрон, а Европейската комисия ще осведоми министрите за фармацевтичната тактика за Европа, която беше препоръчана предходната година в опит да се подсигурява качество и сигурност на медикаментите, като в същото време се ускори световната конкурентоспособност в бранша.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР