Министри и синдикати обсъдиха с премиера Бойко Борисов политиката за

...
Министри и синдикати обсъдиха с премиера Бойко Борисов политиката за
Коментари Харесай

Борисов събра министри и синдикати в поле под дъжда |

Министри и синдикати разискаха с премиера Бойко Борисов политиката за приходите, минималните заплати и пенсиите, стана ясно от директно включване във фейсбука на министър-председателя.

Сбирката бе в пусто поле под дъжда. В хода на диалога Борисов разгласи, че намиращата се зад тила им " равнища " ще стане седми реактор на АЕЦ " Козлодуй ".

В диалога участваха министрите на финансите и на енергетиката Кирил Ананиев и Теменужка Петкова, както и Пламен Димитров от КНСБ и Димитър Манолов от КТ " Подкрепа " и шефът на нуклеарната централа Наско Михов.

За по-късно през днешния ден е планувано съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие.

От диалога не стана ясно за какво представители на синдикатите са с премиера в Козлодуй.

" Аз споделих, че 2/3 от тия неща са нашите оферти, тъй че не мога да кажа друго, като се изключи че съм удовлетворен ", вметна Пламен Димитров.



Пламен Димитров предложи от следващата година да има диверсифицирана скица за нарастване на пенсиите - по-ниските да се усилят с по-висока ставка.

По думите на Кирил Ананиев в проектобюджетът е очакван растеж на пенсиите следващата година в общ размер над 1,8 милиарда лв.. Минималната пенсия би трябвало да бъде увеличена от 250 на 300 лв.. 10-процентен растеж в две стъпки е очакван за пенсиите под линията на бедността (между 300 и 369 лева). Пенсиите над 369 лв. ще бъдат увеличени с 5%.

Не се планува нарастване на оптималния застрахователен приход, добави Ананиев.



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР