Министерството за българското председателство на Съвета на ЕС ще бъде

...
Министерството за българското председателство на Съвета на ЕС ще бъде
Коментари Харесай

Утре е последният ден на Лиляна Павлова като министър

Министерството за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз ще бъде закрито в четвъртък сутринта.

Премиерът Бойко Борисов към този момент е подал предлагането в деловодството на Народното събрание.

От началото на идната година завършват напълно дейностите по българското председателство, което бе в първите шест месеца на 2018 година, по тази причина съществуването на министерството става безпредметно, предава Блиц.

Извънредните и пълномощни посланици на страните членки на Европейски съюз, упълномощени в Република България, поздравиха министъра за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова за отличната работа на страната в границите на Триото. 

Първите дипломати на страните от Европейски Съюз и министър Павлова се срещнаха в Зала 6 на НДК, с цел да отчетат резултатите и достиженията по досиетата от програмата на Триото Естония – България - Австрия, страните, които председателстваха Съвета на Европейския съюз през последните 18 месеца (от 1 юли 2017 година до 31 декември 2018 г.). Министърът за Българското председателство показа положителните практики, научените уроци и напредъка, реализиран през шестте месеца, през които страната ни управлява съвещанията на Съвета на Европейски Съюз (1 януари – 30 юни 2018 г.).

Закриването на министерството ще бъде направено от специфична комисия, планува планът на държавно разпореждане. Тя ще би трябвало да опише в детайли имуществото на министерството, да съобщи архивите му на Националния архивен фонд и да закрие банковите сметки.

Министерството нямаше лична постройка, а ползваше пространства в НДК, където бяха основните събития от председателството ни. Бюрата, компютрите, колите ще бъдат предоставени на други държавни ведомства. Чиновниците от закритото министерство ще бъдат освободени, като ще им бъдат платени компенсации. Дава им се обаче и опцията да се трансферират в друга администрация, запазвайки статута си на държавни чиновници. Останалите обаче, които са на трудови контракти, ще би трябвало да изоставен администрацията.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР