Министерството на здравеопозването разработва голяма програма, която да осигури медицинските

...
Министерството на здравеопозването разработва голяма програма, която да осигури медицинските
Коментари Харесай

Здравното министерство разработва програма за осигуряване на медицински кадри

Министерството на здравеопозването създава огромна стратегия, която да обезпечи медицинските фрагменти на всички места в страната, където има дефицит. Това разгласи здравният министър Костадин Ангелов, който дружно с премиера Бойко Борисов бе на посещаване в Пазарджик.

Здравният министър изясни, че се готви стратегия за обезпачаването на медицински фрагменти, там където има дефицит. Водят се диалози с общините, като те би трябвало да дадат информация за наличните общински жилища, които могат да бъдат предоставени на медицински експерти.

" Директорите на лечебни заведения по места да ги назначат, ще субсидираме общините с спомагателни средства. Общината пък ще дава в допълнение тласък към заплатата им и страната на собствен ред също. Така ще се получат тройни заплати на лекарите и сестрите, които отидат да работят там ", уточни той.

Бойко Борисов разясни, че имало дълготраен спад на болните и благодари на медиците, че точно на тях се дължи това, че броя на излекуваните е по-голям от заболелите.

Заедно с кмета на града Тодор Попов те посетиха остарелия училищен институт в Пазарджик, който ще бъде реновиран за към 1 млн. лв.. В региона над 60% от девойките поискали да учат за медицински сестри и лаборанти.

В общежитието ще се прави изнесено образование на медицински сестри и лаборанти, които ще се образоват там от идната година, стана ясно от думите на Ангелов.

Там могат да се настанят 100 медицински сестри -  сестри, които работят в болничното заведение, откакто са приключили и там им се обезпечавам място за живеене, и тези, които са финален курс на образование.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР