Министерството на здравеопазването въведе нови промени в противоепидемичните мерки, като

...
Министерството на здравеопазването въведе нови промени в противоепидемичните мерки, като
Коментари Харесай

МЗ отново реши да коригира Covid-мерките - този път за цялата страна

Министерството на опазването на здравето вкара нови промени в противоепидемичните ограничения, като разшири частичното обвързване за носене на защитни маски за цялата страна - само че остави всички магазини, заведения за хранене и административни здания отвън обсега на заповедта.

От 11 август маските ще се носят единствено в лечебни заведения, аптеки, оптики, обществени домове за деца и възрастни хора, както и в градския превоз и спирките/станциите на закрито. Изключения се вършат за деца под 6-годишна възраст.

Заповедта ще е в действие единствено за една седмица - до 18 август.

Решението е на министъра на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев и цели " уеднаквяване на противоепидемичните ограничения в страната, с оглед стадия на разпространяване на COVID-19 все още ".

В детските ясли и детските градини би трябвало да се организира засилен утринен филтър за недопускане на деца с клинични признаци на COVID-19 и други заразни заболявания.

Ежедневен филтър е наложителен и в профилираните институции за даване на обществени услуги и в обществените услуги от резидентен вид за деца и възрастни за недопускането на консуматори и личен състав със признаци на COVID-19.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР