Министерството на здравеопазването ще използва всички законови възможности ловешката болница

...
Министерството на здравеопазването ще използва всички законови възможности ловешката болница
Коментари Харесай

Държавата ще вдига на крака болницата в Ловеч


Министерството на здравеопазването ще употребява всички законови благоприятни условия ловешката болница да продължи да работи. Фирмите, на които болничното заведение дължи пари, са се заели да прекратят делата и да не постановат нови запори върху сметките на лечебното заведение, съобщи Българска национална телевизия.

Прокуристът на ловешката болница доктор Ченко Чалъков счита, че оздравителният проект за здравното заведение, създаден от здравното ведомство, е добър и ще помогне за решение на проблемите. " Съкращаване на личния състав, усъвършенстване на личния състав, тъй като много време няма усъвършенстване на активността. В смисъл, че с наличния личен състав и с този, които се планува да остане, може да се усили размерът активност, да се съвместяват някои от дейностите, както и да се усъвършенства разхода за отопление и други услуги при сборичкване на легловия фонд ", споделя той.

Чрез увеличение на размера работа по множеството клинични пътеки, по които болничното заведение има контракт със Здравната каса, както и посредством подписване на контракти по нови пътеки в здравното заведение ще влизат повече средства, заплащанията ще може да бъдат осъществявани в точния момент и лекарите ще си получат заплатите.

" Няма да стане вкупом или незабавно. Целта е да стартираме регулярно погашение на настоящите отговорности към този месец, заплатата за този месец и заплащане последователно на отговорностите ", разяснява още доктор Чолаков. Той твърди и че в границите на идните шест месеца лекарите ще си получат заплатите, а на доставчиците ще се заплаща съгласно договорите за разсрочване.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР