Министерството на здравеопазването пуска в обращение постепенно голям ресурс от

...
Министерството на здравеопазването пуска в обращение постепенно голям ресурс от
Коментари Харесай

Безплатни антигенни тестове в цялата страна от понеделник

Министерството на опазването на здравето пуска в обращение последователно огромен запас от безвъзмездни антигенни проби и хората ще могат да се тестват свободно. Това зяви в предаването " Лице в лице “ служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев.

" От на следващия ден даваме опция на хората всеобщо, където пожелаят, да се имунизират ", добави той.

Меджидиев уточни, че от понеделник ще бъде пуснато електронно направление на общопрактикуващите лекари за безвъзмездни проби. Освен това във всички районни здравни инспекции хората ще могат да си вършат безвъзмездни проби без посоки, добави министърът.

" Заварихме системата в подобен миг, в който имаше повишаване на заболеваемостта от COVID-19. Основната ни устременост е справяне с тази вълна, а и приготовление на здравната ни система за възможни по-сериозни провокации ", сподели министърът.

" Корекциите в заповедите за ограниченията към този момент ще се вършат ежеседмично. Силно се надявам идната седмица още по-силно да разхлабим ограниченията и да дадем на хората опция да живеят обикновено и да упражняват специалностите си ", съобщи Асен Меджидиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР