Министерството на здравеопазването поема ангажимент да съдейства за реновирането на

...
Министерството на здравеопазването поема ангажимент да съдейства за реновирането на
Коментари Харесай

И в Разградско тръгват мобилни медицински екипи по селата

„ Министерството на здравеопазването поема ангажимент да спомага за реновирането на вътрешното поделение и на отделенията по пулмология и по ортопедия на МБАЛ „ Св. Иван Рилски – Разград “. Отделно от това ще поставим старания под формата на подаяние от Европа да бъдат обезпечени кревати и друго обзавеждане за болничните стаи. “ Това уточни министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев пред публицисти в регионалния град, откакто на място се срещна със положението на лечебното заведение, оповестяват от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

„ Приоритет остава осъществяването на огромния капиталов план за рационализация на незабавната помощ и в частност строително-ремонтните действия, касаещи незабавното поделение на разградската болница и ЦСМП Разград “, разяснява още министърът.

Здравният министър заяви, че Разград е втората област след Добрич, в която ще бъде осъществена самодейността мобилни медицински екипи да правят съвещания в отдалечените и труднодостъпни обитаеми места в региона, където достъпът до здравни грижи е усложнен или липсват медицински експерти. До решението се стигна след извършена по-рано през днешния ден среща сред министър Меджидиев, изпълнителния шеф на МБАЛ „ Св. Иван Рилски – Разград “ доктор Станимир Георгиев, кмета на Разград Денчо Бояджиев и регионалния шеф Драгомир Златев. Изготвянето
Всичко за Вашата сватба
на графиците за мобилните екипи ще стартира при започване на идната седмица, а упованията са прегледите в дребни обитаеми места да бъдат факт още в средата на идващия месец.

Пред публицисти в регионалния град здравният министър напомни, че признатите промени в Закона за лечебните заведения дават правната опция регионалните лечебни заведения да получават в допълнение финансиране от държавния бюджет на съображение съответни критерии. По този метод на лечебните заведения като това в Разград ще бъде обезпечен спомагателен финансов запас отвън средствата от НЗОК. Това ще се случи на база съответни критерии, измежду които са брой на обслужваното население, брой на миналите пациенти и други Критериите са заложени в план на Наредба, чието публично разискване завършва в понеделник, изясни още доктор Меджидиев. 

По-рано през днешния ден министърът на опазването на здравето откри двудневното Национално работно заседание по държавен здравен надзор, което се организира в Албена. Събитието събира на едно място чиновници от всички районни здравни инспекции в страната, представители на национални центрове, на Изпълнителна организация „ Медицински контрол “, на „ Информационно обслужване “ АД и шефове на лечебни заведения.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg