Министерството на здравеопазването отпуска допълнителни 25 милиона лева на лечебните

...
Министерството на здравеопазването отпуска допълнителни 25 милиона лева на лечебните
Коментари Харесай

МЗ отпуска допълнителни 25 млн. лв. на лечебните заведения

Министерството на здравеопазването отпуска спомагателни 25 милиона лв. на лечебните заведения , оповестяват от пресцентъра на Министерство на здравеопазването. Средствата ще бъдат изразходвани за действия отвън обсега на наложителното здравно обезпечаване.

Финансите ще бъдат обезпечени по бюджета на Министерството на здравеопазването със Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година за нарастване на част от стойностите, заплащани на лечебните заведения по реда на Наредба № 3 от 2019 година за медицинските действия отвън обсега на наложителното здравно обезпечаване, за които Министерството на здравеопазването субсидира лечебни заведения, и за критериите и реда за субсидиране на лечебни заведения.

Проектът планува актуализиране на цената, която се заплаща на лечебните заведения за осъществяване на избрани действия, както следва:
За оказване на незабавна здравна помощ на пациенти със незабавни положения, минали през незабавните отделения; За лекуване на пациенти с психологични заболявания; За поддържане готовността на структури по инфекциозни болести; За лекуване на пациенти с туберкулоза; За медицинските действия по дневна психорехабилитационна стратегия за дами, оперирани от рак на млечната жлеза.
Проектът на Наредба за изменение на Наредба № 3 от 2019 година е оповестен на интернет страницата на Министерството на здравеопазването и на Портала за публични съвещания.
 Одобрени са спомагателни разноски по бюджета на Министерство на здравеопазването
Одобрени са спомагателни разноски по бюджета на Министерство на здравеопазването

Това реши МС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР