Министерството на здравеопазването обяви обществена поръчка с предмет: "Извършване на

...
Министерството на здравеопазването обяви обществена поръчка с предмет: "Извършване на
Коментари Харесай

Министерство на здравеопазването обяви обществена поръчка за извънболнични структури в Северозападния район

Министерството на опазването на здравето разгласи социална поръчка с предмет: "Извършване на строително-монтажни работи за потребностите на извънболничните структури на незабавната помощ на територията на Северозападен регион за обмисляне, в осъществяване на Проект "Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ ", финансиран по Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 ", включваща 6 обособени позиции, оповестиха от министерството.

Обществената поръчка се афишира в осъществяване на Договор за безплатна финансова помощ по план "Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ ", който се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна програма "Региони в напредък ", съфинансирана от Европейски Съюз, посредством Европейския фонд за районно развиване. Общият бюджет на плана възлиза на 163 987 815.62 лв., като в тази сума влиза и закупуването на 400 нови коли за спешна помощ, оборудвани с здравна техника и инсталация за потребностите на незабавната помощ в страната.

Обществената поръчка е с планирана стойност 8 030 742,12 лв. без Данък добавена стойност и обгръща общо 34 обекта от извънболничните структури на незабавната помощ на територията на областите Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен.

Министерството на здравеопазването ще афишира до края на месец септември поетапно публичните поръчки за строителство за останалите обекти на територията на цялата страна, като предстоят да се започват още 6 публични поръчки за осъществяване на строително-монтажни работи за потребностите на извънболничните структури на незабавната помощ на територията на цялата страна и 7 публични поръчки за осъществяване на строително-монтажни работи за потребностите на 34 незабавни отделения на лечебни заведения на територията на цялата страна.

Предстои да бъдат оповестени публични поръчки и за избор на реализатори на строителен и авторски контрол на всички обекти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР