Министерството на здравеопазването на Северна Македония съобщава, че момчето, което

...
Министерството на здравеопазването на Северна Македония съобщава, че момчето, което
Коментари Харесай

Специалисти от "Пирогов" спасяват македонче, ударено от волтова дъга

Министерството на здравеопазването на Северна Македония оповестява, че момчето, което през вчерашния ден е било изумено от токов удар, е изпратено за лекуване в най-големия център за лекуване на изгаряния на Балканите – болница "Пирогов " в София, която разполага със особено поделение за детски изгаряния, оповестява "Фокус ", базирайки се на локалната организация "Макфакс ".

Агенцията напомня, че момчето е потърпевшо от волтова дъга на жп гара Трубарево в региона на Скопие. Министерството на здравеопазването оповестява, че е обезпечено санитарно транспортно средство, което би трябвало да извози пациента.

„ Изказваме огромна признателност на сътрудниците от София, които незабавно осигуриха място за по-нататъшно лекуване на детето и му пожелаваме по-бързо възобновяване. Министерството на здравеопазването на Република Северна Македония и Министерството на здравеопазването на Република България подписаха Меморандум за съдействие през януари 2019 година. Страната ни има чудесно съдействие с лечебните заведения в България “, обявиха от министерство на опазването на здравето на Република Северна Македония.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР