Министерството на здравеопазването на Русия препоръчва на жените да заплануват

...
Министерството на здравеопазването на Русия препоръчва на жените да заплануват
Коментари Харесай

Експерти препоръчват на прекаралите Covid-19 жени да избягват забременяване в продължение на 3 месеца

Министерството на опазването на здравето на Русия предлага на дамите да заплануват възможна бременност не по-рано от три месеца, след превозване на зараза с Ковид-19, съобщи ТАСС.

Това се постанова от обстоятелството, че са вероятни затруднения и въздействия върху плода от страна на препаратите, прилагани при лекуването на новия ковид.

Препоръките на здравното ведомство целят да се избегне развиването на венозни и тромбовенозни затруднения и вероятното тератогенно въздействие върху плода от страна на препаратите, включени в схемата на лекуване на Covid-19.

Отбелязва се също, че по данни на статистиката, дамите изкарват по-леко новата коронавирусна зараза, спрямо мъжете, само че освен това не би трябвало да се пренебрегват евентуалните й последици върху репродуктивното здраве.

Те са свързани с токсичните резултати на употребяваните препарати, на продължителността на хоспитализацията в отделенията за реанимация и интензивна терапия, на декомпенсацията на хроничните съпътстващи болести, се споделя в документа на съветското здравното ведомство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР