Министерството на здравеопазването на палестинската територия ивица Газа съобщи, че

...
Министерството на здравеопазването на палестинската територия ивица Газа съобщи, че
Коментари Харесай

9 жертви след израелски удар

Министерството на опазването на здравето на палестинската територия линия Газа заяви, че 9 палестинци са убити при израелски въздушен удар по региона, съобщи Ройтерс.

Ударът беше нанесен в отговор на изстрелване от Газа на седем палестински ракети, при което една порази кола в израелския град Сдерот и рани един човек.

Здравни представители от Газа споделят, че измежду деветте палестински жертви има и три деца, допълват международните организации.

От своя страна израелската войска удостовери, че е направила въздушни удари по северната част на анклава Газа и че е взела на прицел пълководец на " Хамас ", съобщи Франс прес. Армията обаче сподели, че не е в положение на този стадий да удостовери или не дали гибелта на деветимата палестинци, за които бе обявено, е обвързвана с продължаващата й атака по Газа.

Армията разясни още, че нападна военни обекти на " Хамас ", съобщи ТАСС. В тази офанзива е употребен и израелски безпилотен аероплан, прибавя организацията.

Говорителят на армията Джонатан Конрикус съобщи, че палестинските радикали от Газа са изстреляли над 45 ракети по Израел, от които минимум шест са били по Ерусалим. За финален път Ерусалим е бил обект на сходен обстрел през 2014 година

" Хамас " пък заяви, че негов пълководец е умрял по време на израелски удар по северната част на Газа, добавя Франс прес.

До размяната на удари сред израелските военни и палестинците се стигна след напрежение в Ерусалим. Там през уикенда имаше конфликти сред палестински протестиращи и израелската полиция.

Днес конфликтите продължиха и бяха ранени над 300 души, множеството от които палестинци. Причината за тях е вероятно изселване на палестинци от квартал на Източен Ерусалим поради израелски заселници. Сблъсъците станаха на Храмовия рид наоколо до джамията Ал Акса, показва Българска телеграфна агенция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР