Министерството на здравеопазването на ивицата Газа обяви подробности за загиналите

...
Министерството на здравеопазването на ивицата Газа обяви подробности за загиналите
Коментари Харесай

8-месечно бебе е сред жертвите на сблъсъците вчера по границата на Газа с Израел

Министерството на здравеопазването на линията Газа разгласи детайлности за починалите през вчерашния ден в палестинските митинги.

Според ведомството починалите са 58, от които 57 са убити от израелски огън, а бебе на 8 месеца е умряло, откакто е вдишало сълзотворен газ, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Шестима от умрелите от огнестрелни рани са малолетни. Над 2700 души са ранени, включително 1360 от огнестрелни рани. От ранените 130 са в съществено и в сериозно положение.



фотография: Getty Images/Guliver

От известието на министерството не излиза наяве по какъв начин бебето е било изложено на сълзотворен газ по време на конфликтите по границата на анклава Газа и Израел. Детето бе разпознато като Лейла ал Гандур.

Днес Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се събира, с цел да разиска събитията от през вчерашния ден по границата и убийството на десетки палестинци. Заседанието е по искане на Кувейт, който предложи план на изказване. Асошиейтед прес се е срещнал с текста на плана на изказване. В него се показва "възмущение и горест " от убийствата и се насочва апел за "независимо и транспарантно следствие ". В документа се насочва апел към всички страни за въздържаност. Отправя се и апел всички страни да се придържат към резолюцията на Съвета за сигурност, която ги приканва да нямат посолства в оспорвания Ерусалим. Вчера Съединени американски щати откриха преместеното си посолство от Тел Авив в Ерусалим.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР