Министерството на здравеопазването на Иран съобщи, че починалите от коронавируса

...
Министерството на здравеопазването на Иран съобщи, че починалите от коронавируса
Коментари Харесай

Жертвите на COVID-19 в Иран надхвърлиха 60 000

Министерството на опазването на здравето на Иран заяви, че умрелите от ковид надвишиха 60 000 . Ислямската република е най-тежко засегнатата страна в района , осведоми Агенция Франс Прес.

Президентът Хасан Рохани и други представители на държавното управление предизвестиха за четвърта вълна на ковид след нарастване на случаите в някои региони на страната.

От здравното министерство прецизираха, че умрелите са достигнали 60 073 след 93 нови смъртни случая през последните 24 часа.

Общо 1 631 169 са инфектираните с ковид.

Но представители на Министерството на здравеопазването признаха, че действителният брой на случаите евентуално е по-висок от формалните данни.

Властите са изключително обезпокоени от по-вирулентния английски вариант . До момента са открити 112 случая в Иран, от които осем души са умряли.

През последните дни Ислямската република регистрира по 8000 инфектирани дневно, което е доста по-малко от 14 051 на 27 ноември.

Починалите на денонощие паднаха под 100 от януари - най-ниското равнище от юни.

Техеран стартира национална имунизационна акция на 9 февруари, употребявайки съветската ваксина " Спутник V ". Първо се имунизират здравните служащи, възрастните и хората със болести.

Иран също създава свои ваксини против ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР