Министерството на здравеопазването на Германия потвърди позицията си против узаконяването

...
Министерството на здравеопазването на Германия потвърди позицията си против узаконяването
Коментари Харесай

Властите в Германия са против легализирането на канабиса

Министерството на опазването на здравето на Германия удостовери позицията си срещу узаконяването на канабиса , заяви ДПА.

Агенцията посочи, че позицията идва откакто представителят на Германската социалдемократическа партия по здравните въпроси се разгласи за легализирането на тази мека дрога.

Канабисът е рискова субстанция и нейното узаконяване не подсигурява здравето на обществото , напомнят здравните управляващи.

Федералният ръководител на полицейския съюз Оливер Малхов съобщи, че няма смисъл да се отваря вратата към различен рисков и постоянно банализиран опиат в допълнение към легалния, само че също рисков алкохол.

Председателят на Германския полицейски съюз Райнер Венд съобщи, че канабисът е освен рисков опиат, само че и рисков, изключително за младежите , защото съставът му не може да бъде следен.

Свободните демократи и и Зелените поддържат легализирането на канабиса и продажбата му в лицензирани профилирани магазини.

От своя страна младежката организация на Свободните демократи приканва за още по-мащабна промяна за опиатите .

" Вместо най-ниския общ знаменател, в този момент се нуждаем от огромни промени, които надалеч надвишават легализацията на канабиса ", сподели ръководителят на Младите либерали Йенс Тойтрин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР