Министерството на здравеопазването на Гърция затегна условията за медицинска помощ

...
Министерството на здравеопазването на Гърция затегна условията за медицинска помощ
Коментари Харесай

Гърция затегна условията за медицинска помощ за чужденци

Министерството на опазването на здравето на Гърция стегна изискванията за здравна помощ за чужденците. Не е наложително, само че ще ви спести средства, в случай че си носите европейската здравна карта в Гърция, оповестява БНР.
В същото време министерството на труда стартира същинска война против недобросъвестни работодатели, които не обезпечават служащите. Най-чести са случаите при наемане на чужденци.

Носете си европейските здравни карти, когато идвате в Гърция. Дано да не ви се наложи, само че въпреки всичко човек би трябвало да намерения и за случаи, когато е нужна лекарска помощ.

По разпореждане на министъра на опазването на здравето Василис Кикиляс услугата в държавна болница за чужденците е платена, като сметката ще се изпраща на застрахователната организация. Тази разпоредба е в действие от години, само че постоянно не се прилагаше, което докара до недостиг на средства в държавните болнични заведения.

„ На никого няма да се откаже лекарска помощ “, акцентира министър Кикиляс, само че без здравна осигуровка, която се потвърждава с карта, пациентите ще заплащат на място след привършване на лекуването.

От здравното министерство в Атина допълват, че при липса на здравна карта откакто заплати, пациентът ще получи всички нужни документи, с цел да възвърне средствата от здравната каса в страната си.

Безплатна остава здравната услуга единствено за бежанци и мигранти, които обитават легално в страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР