Министерството на здравеопазването и фирма “Бул Био внесоха граждански искове

...
Министерството на здравеопазването и фирма “Бул Био внесоха граждански искове
Коментари Харесай

Искове за 900 000 лв. по делото „Москов“

Министерството на опазването на здравето и компания “Бул Био ” внесоха цивилен искове надлежно за 325 233 лева и за 582 476 лева по делото против някогашния здравен министър от кабинета “Борисов – 2 ” Петър Москов, заместника му Адам Персенски и още трима души от “Бул Био ”. Те дават отговор пред спецсъда по обвинявания, свързани с турските ваксини, които ни бяха доставени като подаяние през 2015 година

Съдът одобри исковете на Министерство на здравеопазването и “Бул Био ” като се стимулира с това, че те са навреме показани и няма да затруднят или забавят делото. Адвокатите на подсъдимите обаче настояха делото да бъде върнато на прокуратурата поради нарушавания, неясноти и пропуски в обвинителния акт. Спецсъдът ще се произнесе през днешния ден дали тези претенции са основателни и дали би трябвало делото да се преглежда в правосъдна фаза или да се върне на прокуратурата за корекции.

Бившият министър Москов е обвиняем за това, че е приел като подаяние от здравното министерство на Турция 100 000 дози ваксина за деца “Пентаксим ” и 100 000 дози ваксина за “Хепатит Б ” – “Еувакс Б ”, които не са позволени за приложимост в България. Второто му обвиняване е, че е улеснил сключването на контракт на “Бул Био ” за подаяние на 5 000 000 дози ваксини “БЦЖ ”, а третото – че не е упражнявал надзор над същата държавна компания. Според прокуратурата от действията му са настъпили вреди от над половин милион лв..
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР