Министерството на вътрешните работи в Турция съобщи, че отстранява от

...
Министерството на вътрешните работи в Турция съобщи, че отстранява от
Коментари Харесай

Властите в Турция отстраняват стотици кметове от работа

Министерството на вътрешните работи в Турция заяви, че отстранява от работа 259 кметове на села и кметски наместници з аради връзки с терористична организация, съобщи БГНЕС.
Вестник Cumhuriyet напомня, че наскоро президентът Реджеп Ердоган разгласи почналата инспекция на дейностите на кметове в източната и югоизточната част на страната. " Те са с наведени глави пред заканите на ПКК и ние няма да им извиним това, Министерство на вътрешните работи стартира процедура за отстраняването им от служба ", е споделил по-рано турският водач, представен от изданието. Сред уволнените са 103 кметове на села и 156 кметски наместници.
В известието на Министерство на вътрешните работи са посочени претекстовете за това – дейностите на кметовете са несъвместими с естеството на длъжността, те са близки до избрани структури и групи, членуват в тях или са свързани с терористични формирования, което опонира на правилата на националната сигурност. Заповедите за уволненията са подписани от вътрешния министър Сюлейман Сойлу.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР