Министерството на вътрешните работи ще възложи обществени поръчки за доставка

...
Министерството на вътрешните работи ще възложи обществени поръчки за доставка
Коментари Харесай

МВР пуска поръчки за 13 млн. лв.

Министерството на вътрешните работи ще разпореди публични поръчки за доставка не вещево имущество на планирана стойност 13 100 000 лв.. Това разгласи министърът на вътрешните работи Валентин Радев, написа econ.bg.

Министерството на вътрешните работи ще разпореди публични поръчки за доставка не вещево имущество на планирана стойност 13 100 000 лв.. Това разгласи министърът на вътрешните работи Валентин Радев, съобщи БГНЕС.

Радев напомня, че Министерство на вътрешните работи е имала проблем с вещевото обезпечаване „ по редица справедливи и субективни аргументи “. „ Поради систематичното несъблюдение на вещевото обезпечаване в Министерство на вътрешните работи, през 2017 година, се планува изплащането на средства за чиновниците в общ размер от 17 474 000 лв.. Към днешна дата, действително изплатените средства възлизат на близо 17 030 000 лв. “, отбелязва той в отговор на въпрос за служебното облекло и обувки на чиновниците във вътрешното ведомство.

Министърът показва, че през 2018 година вещевото обезпечаване е обезпечено в период и с ново качество. „ От началото на 2018 година се организираха редица срещи с работодателски организации за разширение обсега на евентуалните снабдители. На профила на купувача се афишират техническите спецификации за да бъдат направени корекции към най-новите условия за качество на материалите и изделията за вещево обезпечаване. Поръчките се разпространяват в интернет и посредством браншовите организации, с цел да бъдат привлечени повече конкуриращи се участници. Така реализираме по-добра цена и осигуряваме по-добро качество на доставките “, изяснява министърът.

За 2016 година и 2017 година избраният размер на сумата за униформено облекло е 400 лева за година. На чиновниците, които употребяват униформено облекло, не се изплащат парични средства, а годишно се дава униформено облекло до размера, избран от министъра на вътрешните работи.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР