Министерството на вътрешните работи организира международна конференция Ефективно управление на

...
Министерството на вътрешните работи организира международна конференция Ефективно управление на
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: Европа трябва да има ясна и единна политика за опазване на външните си граници

Министерството на вътрешните работи провежда интернационална конференция „ Ефективно ръководство на външните граници на Европейски Съюз “. Фокус на форума, който се организира през днешния ден в София, е подложен върху отбраната на външните граници на Европейски Съюз като основен приоритет за попречване на увеличаващата се незаконна миграция, вторичните придвижвания и наред с това - битката с контрабандата на мигранти. В конференцията взе участие министърът на вътрешните работи на Румъния Лучиан Николае Боде. Видеообръщение към делегатите насочи министърът на вътрешните работи на Италия Матео Пиантедози, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

„ Целта, която си слагаме е да намерим пресечната точка на нашето схващане за ръководство на границите. Ако съумеем да разбираем и разберем разликите, ще помогнем за фокусиране на бъдещите полемики върху съответни и работещи решения “. Това съобщи заместител министър-председателят по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година, който откри интернационалната конференция. Той напомни в резюме провокациите, пред които е изправен Европейски Съюз през последните години - гарантиране сигурността на границите, усилване и възстановяване на предварителната защита на незаконната миграция и на разрастването на мрежите за трафик на мигранти, по-доброто потребление на поддръжката на европейските организации, както и нужните стъпки за усилване на съдействието с третите страни, в това число поради отговорностите им по линия на връщането. 

Министър Демерджиев посочи подхванатите от страна на Европейски Съюз дейности за реализиране на резистентност във връзка с миграционните провокации, измежду които укрепване на законодателната рамка посредством нови принадлежности за ръководство на външните граници, засилени мандати на Фронтекс и Европол, реализиране на оперативна съгласуемост. „ Някои от тези принадлежности към този момент работят сполучливо, за други към момента е належащо реализиране на общо европейско схващане. Европа би трябвало да има ясна и единна политика за метода, по който да опазва външните си граници. Това е обща отговорност, която следва да бъде осъзната и поета от всяка страна членка “, акцентира българският вътрешен министър. 



По време на форума организациите Фронтекс, Европол и EU-Lisa направиха презентации по тематиката. Директорът на Групово дело „ Гранична полиция “ основен комисар Росица Димитрова срещна участниците с практическата работа и провокациите по южната ни външна граница. Дискусиите всъщност продължиха с акцент върху усилване на поддръжката за страните на първа линия, по-ефективния отговор на вторичните придвижвания и битката с контрабандата на мигранти и по-активното съдействие както сред страните, по този начин и с европейските организациите. 



Делегатите се сплотиха към визията, че ефикасната отбрана на външните граници на Европейски Съюз би трябвало да продължи да бъде основен приоритет в европейския дневен ред. Отчетено бе, че ефикасната предварителна защита има потребност от средства и може да бъде в допълнение засилена, в случай че Европейската комисия прегледа опцията за финансова поддръжка за поддържане и модернизиране на физическата и техническа инфраструктура. Представена беше серия от ограничения за попречване на незаконните прекосявания, като причина за ограничение на вторичните придвижвания в границите на Европейски Съюз. В този смисъл бе очебийно, че по-доброто полицейско съдействие, директните контакти, обменът на информация и опит в действително време сред правоохранителните органи ще способства за по-ефективен надзор и противопоставяне на контрабандата на мигранти по задачите миграционни направления. Отчетено бе, че приносът на страните членки е основен за триумфа на всяка една европейска самодейност в региона на ръководството на миграцията като цяло. 



В интернационалната конференция „ Ефективно ръководство на външните граници на Европейски Съюз “, замислена като платформа за полемики и продан на отзиви по отношение на инструментите и ограниченията за гарантиране на съответен отговор на належащите провокации на външните граници на Европейски Съюз, се включиха 63-ма участници, представители на 25 страни членки на Европейски Съюз и асоциирани към Шенген страни, организациите Фронтекс, Европол и EU-Lisa.   

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР