Министерството на външните работи успешно евакуира от Афганистан дългогодишен местен

...
Министерството на външните работи успешно евакуира от Афганистан дългогодишен местен
Коментари Харесай

Външното ни министерство евакуира от Кабул 15-членно семейство |

Министерството на външните работи сполучливо изтегля от Афганистан дълготраен локален чиновник – административен секретар, на посолството ни в Кабул Амруддин Хакшенас и неговото 15-членно семейство.

Той е първият афганистански жител, за чието евакуиране страната ни оказа помощ по линия на признатото на 26 август решение на Министерския съвет за приемане на общо до 70 афганистански жители и техните фамилии, работили към посолството ни или били в служебни връзки с Европейски Съюз, НАТО или със структурите на Европейски Съюз и НАТО в Афганистан.

Амруддин Хакшенас е назначен в дипломатическата ни задача в Кабул през 1981 година Благодарение на неговите старания парцелът на България в Кабул е опазен по време на сериозни моменти от развиването на Афганистан през последните 30 година През 2003 година той е награден и с най-високото отличие на Министерство на външните работи за задгранични жители „ Златна лаврова клонка ", допълват от отрасловото ведомство.

Изтеглянето на Амруддин Хакшенас и фамилията му е проведено от Ситуационния център на Министерство на външните работи, като в него участваха редица структурни звена в Министерство на външните работи и дипломатически представителства на България в чужбина, в това число посолството ни в Пакистан и задграничните ни представителства в Брюксел, както и интернационалните сътрудници и съдружници на България. Министерството на външните работи показва своите най-искрени благодарности към тях за оказаното подпомагане и проявената взаимност.

" Министерство на външните работи продължава да поддържа Амруддин Хакшенас в България в границите на компетенциите си и благодари на останалите български институции, които сега оказват помощ на него и фамилията му ", допълват оттова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР