Министерството на външните работи потвърди за изгонването на 14 български ...

Министерството на външните работи потвърди за изгонването на 14 български

МВнР: Изгонените български дипломати трябва да напуснат Русия до 5 дни

Министерството на външните работи удостовери за изгонването на 14 български дипломати и чиновници от представителствата ни в Москва, Санкт-Петербург и Екатеринбург.Това е било публично обявено на посланика ни в Русия Атанас Кръстин. 14-те български дипломати би трябвало да изоставен страната в границите на 120 часа (5 дни).

Действията на Москва са взаимен отговор на изгонването на 70 дипломати и чиновници на съветските представителства у нас. " Посланикът на Република България в Москва Атанас Кръстин е бил поканен на среща в Министерството на външните работи на Руската федерация през днешния ден, където е известен, че четирима български дипломати и 10 механически чиновници от дипломатическите ни представителства в Москва, Санкт-Петербург и Екатеринбург, както и от Центъра на индустрията на Република България в Москва са оповестени за личност нон грата.

Те следва да изоставен страната в период до 120 часа. Руската страна е уведомила, че подхваща тази мярка в отговор на решението на българската страна от 28.06.2022 година за понижаване на числеността на личния състав на съветските представителства у нас по отношение на дейности, несъвместими с Виенската спогодба за дипломатическите връзки ", се споделя в известието на Министерство на външните работи.

Източник: cross.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg