Министерството на външните работи остро осъжда престъплението, извършено срещу Културен

...
Министерството на външните работи остро осъжда престъплението, извършено срещу Културен
Коментари Харесай

МнВР поиска наказание за вандалите, замеряли с камъни българ...

Министерството на външните работи остро осъжда закононарушението, осъществено против Културен клуб „ Борис III ”, в град Охрид.

Това е второ посягане против тази организация за по-малко от два месеца и следващо незаконно действие от ненавист против българите в Северна Македония, се споделя в позиция на Министерство на външните работи.

Подобни дейности осезаемо и целеустремено пречат на напъните за одобряване на другарството, добросъседството и съдействието в връзките сред България и Северна Македония, акцентират от външното ни министерство.

" Случващото се следва да се преглежда в подтекста на опита за опожаряване на клуб „ Иван Михайлов “ в Битоля и героизирането на причинителя му; на апелите за денонсиране на Договора за добросъседство с България; на нарастващия диалект на ненавист в медийното пространство и обществените мрежи в Северна Македония; на месеци нападателна обществена акция против българските културни клубове; на законодателните промени, застрашаващи свободата на сдружаване на българите в прилежащата страна ", допълват още от българската дипломация.

Те считат, че наименованията на българските клубове не са повода за тази акция. " Показателно е, че водачът на главната опозиционна партия към този момент намерено приканва за неотложно закриване на всички български клубове, без значение по какъв начин се назовават. Очевидно е, че в Северна Македония към момента има проблем със свободното изложение на българска еднаквост. Убедени сме, че министерството на външните работи на Северна Македония ще има своевременна и съответна на случилото се реакция. Между нашите две външнополитически институции съществува градивен разговор ", означават от Министерство на външните работи.

Те упорстват да бъдат подхванати дейности за откриване и заблуждение под отговорност на причинителите на закононарушението. " Системното неявяване на действителна реакция основава чувство за безотговорност и с това предизвиква мултиплицирането на тези прояви ", безапелационни са от външно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР