Министерството на външните работи осъди посегателството срещу сградата на Дома

...
Министерството на външните работи осъди посегателството срещу сградата на Дома
Коментари Харесай

Министерството на външните работи осъди посегателството срещу сградата на Дома на Европа

Министерството на външните работи осъди похищението против постройката на Дома на Европа в София. В позиция до медиите, изпратена през нощта, от ведомството акцентират, че " сходни действия контрастират в несъответстващ контраст на модерна България, както и на демократичните полезности, които страната ни въплъщава ".

 Участници в Участници в " Поход за мир " оплискаха с алена багра Дома на Европа в София

Вчера участници в шествието под надпис " Поход за мир " хвърляха алена багра по Дома на Европа, в който са представителството на Европейската комисия и бюрото на Европейския парламент в София. В митинга се включиха симпатизанти на Българска социалистическа партия и " Възраждане ", както и политици от двете партии.

Сред дребното политици, които реагираха на случилото се беше водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. В профила си във " Facebook " той също осъди дейностите на протестиращите, като добави, че е обезпокоително, че " тази вандалска демонстрация идва в миг на тежки провокации пред България ". Бившият министър председател употребява мотива, с цел да призове още веднъж за сформиране на кабинет на " демократичните систематични партии ".



" Отговорност на политическите партии, изключително на тези, които най-вече обявяват своите патриотични настроения, е да подсигуряват сигурността, стабилността и интегритета на страната, вместо да предизвикват нови разделения и кавги. В тази връзка приканвам още един път демократичните систематични партии да застанем обединени в името на националните ползи на България, излъчвайки мощно постоянно държавно управление. Единствено гаранции за задълбочаване на процесите на евроатлантическата ни интеграция могат да бъдат контрапункт на хибридните опити за инфилтрация на враждебното съветско въздействие в нашето общество ", написа Борисов.

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола осъди оплискването на Дома на Европа с алена багра и издигането на антиевропейски и хомофобски плакати по време на шествието.

 Председателят на Европарламента: Ще почистим в София от вандалите Председателят на Европарламента: Ще почистим в София от вандалите
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР