Министерството на външните работи очаква за парламентарния вот на 2

...
Министерството на външните работи очаква за парламентарния вот на 2
Коментари Харесай

МВнР: Над 740 секции за изборите в чужбина, най-много в Турция, Великобритания и Германия

Министерството на външните работи чака за парламентарния избор на 2 октомври зад граница да бъдат разкрити над 740 секции за гласоподаване. Най-голям ще е броят им в Турция - 165. Очаква се във Англия да бъдат разкрити 120 секции, а в Германия - 70.

Малко над 50 000 са заявките, подадени за гласоподаване в чужбина - с 5000 по-малко от предходните избори, заяви заместник-председателят на работна група " Избори " в Министерството на външните работи Калин Анастасов:

" Очакваме да бъдат дописани под линия към 150 000 български жители, които ще упражнят правото си на глас. Сами може да си визиите труда, който ще извършат членовете на секционните изборни комисии. Молим за самообладание, молим за добра организация и при самите гласуващи ".

Очаква се машините за гласоподаване в чужбина да бъдат 525, заяви Иван Кондов - ръководител на работна група " Избори " във Външното ни министерство: " В 290 секции ще се гласоподава с машини. За нас това значи повече от 100 машини от горната страна по отношение на броя от предходната година. Става все по-трудно и по-трудно да изпращаме машините зад граница. Все се надяваме да бъде помислено и за някакво по-прагматично решение за машините ".

Очаква се над 4000 да бъдат членовете на секционните изборни комисии в чужбина. Първо политическите партии ще дефинират своите представители, като диалозите им с Централната изборна комисия стартират при започване на идната седмица:

" Очакваме политическите партии да излъчат към 800 души и чакаме над 2700 български жители да бъдат привлечени като членове на секционните изборни комисии ".

7000 бюлетини и изборни бумаги би трябвало да бъдат изпратени зад граница:

" Заявили сме пред Централната изборна комисия, че на нас ни е належащо софтуерно време от към 20 дни преди изборите да ни бъдат предоставени както машините, по този начин и бюлетините и изборните бумаги ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР