Министерството на външните работи на Северна Македония осъжда остро вчерашните

...
Министерството на външните работи на Северна Македония осъжда остро вчерашните
Коментари Харесай

Скопие с нота: Македония не е България

Министерството на външните работи на Северна Македония осъжда остро вчерашните надписи „ Македония е България “, които можеха да се видят в ръцете на част от депутатите по време на първа точка от съвещанието в българското Народно заседание. Изказване с такова наличие бе направено и устно от трибуната на Народното събрание по време на същата сесия, твърди Скопие.

Подобни послания са в несъгласие с европейските демократични полезности, както и с Договора за другарство, добросъседство и съдействие, и не способстват за отбраната на правилата и духа на Договора, обявиха от македонското Министерство на външните работи.

В известието се показва, че страната чака формалните представители на България да осъдят експлицитния диалект на ненавист и териториалните искания към Северна Македония като извънредно непремерен акт към прилежаща другарска страна.

Министерството на външните работи на Северна Македония връчи съответната вербална нота с такова наличие на българското Министерство на външните работи, се споделя още в известието.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР