Министерството на външните работи на Руската федерация привика американския посланик

...
Министерството на външните работи на Руската федерация привика американския посланик
Коментари Харесай

МВнР на Русия привика американския посланик след санкциите от Вашингтон

Министерството на външните работи на Руската федерация привика американския дипломат в страната Джон Съливан, откакто Вашингтон наложи нови наказания на Москва, оповестява „ Коммерсант ". Изданието цитира думите на формалния представител на външнополитическото ведомство в Москва Мария Захарова, съгласно която диалогът с американския посланик ще бъде „ сложен ".

„ Бих желала също да кажа, че посланикът на Съединени американски щати е свикан в съветското външно министерство. Ще споделим с вас спомагателна информация за резултатите от този диалог, който ще бъде сложен за американската страна ", съобщи Захарова на брифинг.

По-рано денем президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа указа за въвеждането на нови наказания против Русия. Съединени американски щати ще изгонят от страната 10 съветски дипломати, които съгласно Вашингтон работят в страната като разузнавачи под прикритие. Освен това Министерството на финансите на Съединени американски щати постанова наказания против 16 организации и 16 лица, за които се твърди, че са свързани с намесата на Русия в изборите в страната. В тази връзка Захарова предизвести, че дейностите на Съединени американски щати покачват конфронтационния градус в руско-американските връзки. Вашингтон е напълно виновен за деградацията в двустранните връзки, добави Захарова, като акцентира, че реакцията на Москва ще бъде неизбежна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР