Министерството на външните работи на Русия покани всички посланици на

...
Министерството на външните работи на Русия покани всички посланици на
Коментари Харесай

МВнР на Русия покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Министерството на външните работи на Русия предложения всички посланици на среща с управлението и специалисти от Департамента по въпросите на неразпространението и контрола над въоръженията към ведомството на 21 март в Москва, с цел да обсъдят случая към отравянето на някогашния полковник от ГРУ Сергей Скрипал. Това заяви пред ТАСС формалният представител на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова.
„ На 21 март в Министерство на външните работи на Русия са поканени всички упълномощени в Русия посланици на задгранични страни “, съобщи Захарова. „ Основната тематика на срещата ще е обстановката към заявките на Англия за приложимост на нейна територия на отровни субстанции “.
„ Планира се да се докара формалната позиция на Русия до знанието на представителите на задграничните страни, както и да се отговори на вероятните въпроси, както и да се зададат въпроси от съветска страна “, добави тя.
Представителят на съветското външно ведомство означи, че поради позицията на Лондон до момента никой не знае с какво вещество е токсичен Скрипал, съобщи Фокус.
„ Освен това бихме желали да отбележим, че в пресата се появяват огромно количество отзиви, оценки и дори „ мемоари “ на специалисти по заложената тематика. Официалната информация на съветската страна беше озвучена в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, ОБСЕ, ОЗХО и така нататък За страдание, досега, без значение от многочислените обръщения към Лондон, никой не знае какво точно вещество е употребявано в Солсбъри “, акцентира Захарова.
„ Съответно, всички хипотези по тази тематика единствено отклоняват вниманието от основния въпрос – непредоставянето от Англия на Русия на фактологически материали, с изключение на обвинявания, озвучени в недодялан фасон “, добави още тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР