Министерството на външните работи на Румъния реагира на изявленията на

...
Министерството на външните работи на Румъния реагира на изявленията на
Коментари Харесай

Румъния реагира на Медведев за Молдова: Лъжлива реторика!

Министерството на външните работи на Румъния реагира на изказванията на Дмитрий Медведев, който упрекна Букурещ, че желае да сътвори " нова Велика Румъния ", оповестява телевизия Диджи 24. Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев предизвести Молдова, че ще има последици, в случай че тя се причисли към Европейския съюз, напомня Диджи 24, представена от Българска телеграфна агенция.

Според румънското външно министерство реакцията на Медведев демонстрира " огромна степен на отчаяние ", както и обстоятелството, че решението на Европейски Съюз да даде на Република Молдова статут на претендент за участие, е " вярно решение ".

" Изявленията на Дмитрий Медведев, направени след историческото решение на Европейския съвет от 23-24 юни за даване на статут на претендент за участие в Европейски Съюз на Република Молдова и на Украйна, са част от лъжливата изразителност на Кремъл, с която към този момент сме привикнали и която се популяризира в Република Молдова както преди, по този начин и след противозаконната, неоправдана и непровокирана експанзия на Русия против Украйна. Гореспоменатата реакция демонстрира освен огромна степен на отчаяние, само че и едно несъмнено нещо: решението на Европейския съвет да даде на Република Молдова статут на страна кандидатка е вярно решение и съставлява същинско историческо достижение, удостоверение на европейското предопределение и ориентировка на Република Молдова и нейните жители “, уточни в изказване за медиите румънското Министерство на външните работи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР