Министерството на външните работи на Република България категорично осъжда провелата

...
Министерството на външните работи на Република България категорично осъжда провелата
Коментари Харесай

МВнР осъжда категорично "Луковмарш"


Министерството на външните работи на Република България изрично осъжда провелата се нощес в столицата за поредна година проява на ксенофобия, дискриминация и ненавист, известна като "Луковмарш".

Тази демонстрация на неподправена непоносимост към другия се организира по-малко от месец, откакто целият свят отдаде респект към жертвите от Холокоста. Снощният марш събра в България, която сега е и ръководител на Съвета на Европейския съюз, хора от разнообразни националности, пристигнали тук, с цел да показват ненавист и назадничавост. Това би трябвало да бъде явен сигнал за нас като общество и като европейци, които не са не запомнили страданията, породени от Втората международна война, че не е задоволително единствено да припомняме трагичните събития.

Всеки акт на ненавист и възхвала на антисемитската и нацистката идеология е безусловно недопустим. Пробуждането на непоносимост към другия, проповядването на назадничавост и гневната приложимост на словото на омразата са опит за разлюляване на демократичните полезности, които отстояваме като народ и като общественост. Затова Министерство на външните работи високо цени напъните на Световния еврейски конгрес и Организацията на евреите в България „ Шалом “ за повишение на публичната осведоменост по тази тематика, както и насърчаването на битката с аргументите за антисемитизма и речта на омразата.

Министерството на външните работи ще продължи да работи в границите на интернационалните организации и в съдействие със своите сътрудници от интернационалната общественост за спазването на правата на индивида, битката с насилието и разпространението на културата на мира, с цел да се трансфорат сборища като „ Луковмарш “ в част от предишното. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР