Министерството на външните работи на Република България информира, че след

...
Министерството на външните работи на Република България информира, че след
Коментари Харесай

МВнР предупреди: В Етиопия е въведено извънредно положение

Министерството на външните работи на Република България осведоми, че след подадената оставка на министър-председателя на Етиопия Хайлемариам Десален, считано от 16.02.2018 година, в страната е въведено изключително състояние.

То важи за шест месеца с опция за удължение, оповестиха от ведомството.

Във връзка със задълбочаването на политическата рецесия в Етиопия и въведеното изключително състояние, министерството предизвестява българските жители, пътуващи или пребиваващи на територията на страната, за вероятни цивилен безредици и прояви на принуждение.

Пребиваващите в Етиопия българи е належащо да наблюдават деликатно информацията в локалните средства за всеобщо осведомление, да се преценяват с цялата съвестност на въведеното изключително състояние и прецизно да извършват разпорежданията на органите за сигурност.

При вероятно пораждане на цивилен безредици и принуждение да останат по домовете си или на друго несъмнено място, да се подсигурят с най-необходимото – храна, вода и лекарства, както и да уведомят околните си и приятелите за основаната обстановка и да ги предупредят за вероятни нарушавания в връзката.

На българските жители, на които предстоят пътувания до Етиопия, които не могат да бъдат анулирани, се предлага да се възползват от опцията да се записват в рубриката „ Пътувам за… “ на интернет-страницата на Министерство на външните работи.

При нужда българските жители могат да потърсят подпомагане и настояща информация от българското посолство във ФДР Етиопия на следните дежурни телефони: +251911252514; +251913069999.

Сигнали за изпаднали в неволя български жители се одобряват непрекъснато и от дирекция „ Ситуационен център “ на Министерство на външните работи на телефон: +359 2 948 24 04 и имейл: [email protected].
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР